Minggu, 12 Agustus 2012

English - Conditionals

Siang everyone (: hari ini hari pertama libur sekolah menjelang idul fitri, daaan aku belum punya planning liburan nih ): *poor me* alhasil boring bangeeeet dirumah seharian ngga ada kerjaan. Dari pada nganggur, alangkah baiknya kita mengisi waktu dengan hal-hal yang bermanfaat hehehe. Kali ini Rosy mau berbagi ilmu tentang bahasa inggris nih hehe. please enjoy it guys :D




Conditionals : True, Real and Unreal

A. Always True (Zero Conditonal)

     If X happens, Y happens

     These sentences describe what always happens in certain circumstances eg scientific facts.

                                                  
                                               Present Simple              Present Simple
When / If you press the switch, the light comes on.


B. Real Conditions (Conditional 1)

     If X happens, Y will happen

     These sentences describe what the speaker thinks will possibly happen as a  consequence of a real situation.


Present Simple
If we do not deal with the global warming problem, 
Will Future
temperatures will rise.


C. Unreal Conditions (Conditional 2)

     If X happened, Y would happen

     These sentences desscribe what the speaker thinks would happen in an imaginary situation.

                           Past simple                          would + verb
If you were on Venus, you would see the sun rise in the west.



Alhamdulillah kelar, maaf guys segini dulu aja ya, kalo ada kritik dan saran please comment aja di bawah, thanks ^^

@HannaRosyda


Tidak ada komentar:

Posting Komentar